tisdag 18 oktober 2011

Mustig höstgryta

Söndagar lagar vi husmanskost hemma hos oss, oftast blir det mat som tar lite längre tid att laga.
På eftermiddagen efter dagens aktiviteter och matlagning sätter vi oss och har en mysig och lång middag!
Här kommer recept på en mycket god höstgryta som får koka i ca 2 timmar

1 kg fransyska eller grytbitar
paprika
rotselleri
morot
gul lök
vitlök
timjan
oregano
mörk fond
rödvin (kan uteslutas)
tomatpuré
ca 1-1,5 liter vatten
redning ifall det behövs

Tillagning:

Bryn köttet i matfett, lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Ha i tomatpure, hackad vitlök och rör om. Slå på rödvin och låt puttra en stund. Ha i vatten, fond och lägg på locket. Låt koka i ca 1 timme. Ha i dom hackade rotsakerna och koka tills köttet är riktigt mjukt och faller isär. Hacka örterna och blanda väl.

Servera med kokt ris och citronklyfta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar