tisdag 3 januari 2012

Förrätt 1 av 2 på Nyårsafton

Underbar Toast Skagen enligt oríginalreceptet av Tore Wretman
Vi lagade den som första av 2 förrätter

Recept för 2 personer.

500 g oskalade räkor
1 äggula
Dijonsenap
Rapsolja, ca 2 dl
Ljust rostbröd, 3 skivor
Citron
Löjröm
Dill
Konjak
Gräddfil

Majonäs:
Vispa 1 äggula med 1/2-1 matsked Dijonsenap (detta ska vara rumsvarmt), vispa försiktigt ned ca 1 dl rapsolja, vispa tills det blir en jämn och stabil "smet". Blanda i salt och peppar. Ställ kallt i kylskåp

Skala räkorna, blanda med majonäsen, ca 1 dl gräddfil och en skvätt konjak. Ställ kallt till servering.
Rosta tre brödskivor i ugn eller i stekpannan. skär i trekanter.
Ta fram röran och blanda i finhackad dill.
Lägg upp brödskivorna på tallriken och lägg på röran.
Pynta med en klick löjröm, dill, och citronklyfta, ringla över lite olivolja och mal svartpeppar runt det hela för
en sista touch


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar