måndag 9 januari 2012

Kantarellsoppa

Kantarellsopppa serverad som förrätt 2 av 2 på nyårsafton
Soppan blir väldigt krämig med mycket smak.

Kantareller 150-200 gram
Lök
Vitt vin
Mjölk
Grädde
Timjan
Bacon
Rostbröd

Finhacka lök och kantarellerna (spara nå´gra hela kantareller till toppingen)
Fräs dem i smör och slå på 1 dl vin. Låt koka ned.
Tillsätt 2dl mjölk och 2 dl grädde och krydda med salt och vitpeppar
Stek bacon i småbitar, låt rinna av på papper
Mixa soppan med mixerstav, ha i hackad timjan
Lägg upp soppan i skålar, toppa med bacon, timjan och dom hela kantarellerna.
Servera med rostbrödet bredvid

Ett glas vin passar mycket bra till detta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar