söndag 25 september 2011

Risotto med trattkantareller och fylld kycklingfilé

Recept för 2 personer

Risotto

2dl Arborio ris
1 lök
vitt vin
olivolja
1,0 liter kyckling/höns buljong
parmesanost
peppar
salt
2dl trattkantareller (förvällda)

Kycklingen
2st kycklingfilér
halv fetaost
vitlök
persilja
soltorkade tomater i olja
philadelphia ost

Tillagning

Mixa ihop alla ingredienser till röran som ska fyllas i kycklingen.
Bryn kycklingen runt om, snitta längs med filén så att det blir en ficka.
Fyll kycklingen med fetaost röran. Kör den i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min.

Risotton

Hacka löken och svetta den lite i 1 dl olivolja, ha i riset och rör om en stund, slå på lite vitt vin och låt koka bort helt. Ös på kycklingfonden (den måste vara varm) och låt puttra, fyll på med mer fond tills konsistensen är enligt egen smak. Stek under tiden trattisarna i mycket smör.
När riset är klart blandar ni i riven parmesanost och trattisarna. Om röran blir för stel så ha i lite mer buljong.
Krydda med salt och peppar

Lägg upp risotton i botten på en tallrik, läck på kycklingen som ni skurit i 2 bitar, ringla över lite god olivolja och persilja




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar